Râuri

Dunărea (Istoric, Geo, info pescuit)
Dea lungul istoriei Dunarea a cunoscut mai multe denumiri: "Danubius", "Istrus", "Histru", "Danare", "Donaris", "Phisos", "Rio Divino".
Napoleon Bonaparte considera ca este "Le roi des fleuves de l'Europe".
Herodot din Halicarnas scria intr-una din lucrarile sale : "Intre fluviile care au renume si care sunt navigabile cand vii de la mare este si Istrul..."
Al 2-lea fluviu al Europei (dupa Volga) si al 26-lea din lume, Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra (Germania) si se varsa in Marea Neagra in apropierea padurii Caraorman, care in limba turca insemna tot Padurea Neagra.
Dunarea strabate 10 tari si 4 capitate ale Europei, avand un bazin hidrografic de 820 000 de kmp populat de circa 80.000.000 de locuitori.
Din lungimea Dunarii de 2860 de km, pe parcursul carora aduna afluenti din 17 tari, mai mult de o treime sunt pe teritoriul Romaniei (1075 Km).
Debitul Dunarii este de aproximativ 6300 mc/s.
In trecut Dunarea avea mai multe brate: potrivit lui Herodot" Istrul" avea cinci brate, Ptolemeu vorbea de sase brate, Polybiu sapte brate, etc. Datorita unui proces natural de colmatare astazi exista 3 brate prin care Dunarea construieste continuu Delta.

Pentru cele mai cunoscute si apreciate specii de pesti de apa dulce din Delta Dunarii sunt prezentate; locuri de pescuit, momeli folosite in pescuitul sportiv si perioada de pescuit. Pestii prezentati; stiuca, somn, crap, salau, caras, caracuda, avat, biban, rosioara, platica si lin, guvizi etc
Delta Dunarii este supranumita "Paradisul pasarilor" datorita unei foarte bogate faune ornitologice (peste 320 de specii de pasari care viziteaza arealul Deltei). 
Parere personala: am fost pe Dunare, dar nu am pescuit, asa ca nu am ce sa va spun, dar am pus cateva informatii pentru cei interesati.

Asa ca fir intins, juvelnic plin! (pescar Vasile Pop)